Εξειδίκευση

Το κέντρο ευέλικτης συμπεριφοράς αναλαμβάνει την αξιολόγηση και τη θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών.

Παιδιά: προβλήματα συμπεριφοράς, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα σίτησης, διάσπαση προσοχής υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ),

Έφηβοι: προβλήματα συμπεριφοράς, άγχος, διατροφικές διαταραχές.

Ενήλικες: Διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία, φοβίες, άγχος, κατάθλιψη.

Συμβουλευτική γονέων και οικογένειας.

 

Ποιά είναι τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών;

Ώς προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών/εφήβων ορίζονται διαταραχές του συναισθήματος όπως άγχος και κατάθλιψη, επιθετικότητα, προβλήματα σχολικής επίδοσης καθώς επίσης και προβλήματα ύπνου. Αυτό το φάσμα διαταραχών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Δηλαδή αλληλεπίδραση προβλημάτων στην οικογένεια, στο σχολείο, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις με φίλους και σε κάποιο βαθμό γενετική και κληρονομική προδιάθεση. Τα παιδιά/έφηβοι δεν εμφανίζουν πάντα τις αντιδράσεις τους στα γεγονότα άμεσα. Για παράδειγμα ένα παιδί που μπορεί να έχει βιώσει κάποιο διαζύγιο στην οικογένεια αρχικά να φαίνεται ανεπηρέαστο και στην πορεία να μειωθεί η σχολική του απόδοση ή να εμφανίζει προβλήματα ύπνου. Γι΄αυτό το λόγο η προσέγγιση για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών πρέπει να γίνεται πολύπλευρα και από όλους όσους εμπλέκονται στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού/εφήβου (σχολείο, σπίτι).

 

Διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία

Οι διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, η νευρική ανορεξία και η αδηφαγική διαταραχή έχουν παραδοσιακά διαφοροποιθεί εντελώς από την παχυσαρκία όσον αφορά το χαρακτηρισμό διαταραχή. Οι διατροφικές διαταραχές έχουν θεωρηθεί αποκύημα της δυτικής κουλτούρας, που προκύπτουν στις κοινωνίες με υπερβολική έμφαση στο βάρος, και την εξωτερική εμφάνιση, και αντιμετωπίζονται καλύτερα από ψυχολογικές θεραπείες. Σε αντίθεση, η παχυσαρκία έχει θεωρηθεί μια ιατρική ασθένεια με μεταβολικές και γενετικές αιτίες, και αντιμετωπίζεται από την επικρατούσα ιατρική άποψη, που αφορά τη διατροφή/δίαιτα, φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια εκτιμάται από την επιστημονική κοινότητα ότι η παχυσαρκία έχει ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στη ζωή του ατόμου που χρήζουν ψυχολογικής παρέμβασης.Η υπερβολική προσπάθεια για τον έλεγχο του βάρους, η υπερφαγία και η αποτυχία επίτευξης του επιθυμητού βάρους οδηγούν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση δυσαρέσκεια όσον αφορά την εικόνα σώματος και κατ' επέκταση την εικόνα εαυτού. Γι΄αυτό το σκοπό η καταλληλότερη αντιμετώπιση τις παχυσαρκίας και του ελέγχου βάρους γίνεται σε συνδυασμό με ψυχολογικές παρεμβάσεις. Ο σκοπός είναι μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. 


Δείτε τα video μας

Είπαν για το ACT

  • "Έμαθα να διαχειρίζομαι τις αρνητικές μου σκέψεις, η θεραπεία ACT με  βοήθησε να βρω το δικό μου δρόμο και να ζω τελικά τη ζωή που θέλω"

    -Χριστίνα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive