Βιογραφικό

Η Εύη Νεοφώτιστου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών MSc. In Behaviour Analysis Swansea University, της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων είναι επίσης μέλος του Association for Behavior Analysis και του Association for contextual behavioral science (ACBS).

Έχει εργαστεί εθελοντικά για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον ξενώνα “Ιόλαο” ψυχωσικών προσφύγων ως αρμόδια ψυχοκοινωνικής ένταξης. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Σμύρνης για τη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών και εξελικτικών διαταραχών – παιδιών και εφήβων – χορήγηση και αξιολόγηση νοητικής δοκιμασίας WISC – III. Από το Μάρτιο του 2012 είναι υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος των δημοτικών ιατρείων του Π. Φαλήρου - στον τομέα της πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης, εξελικτικών διαταραχών, προβλημάτων μάθησης και προβλημάτων συμπεριφοράς. Η θεραπευτική της κατεύθυνση είναι συμπεριφοριστική και έχει ερευνητική  και πρακτική δραστηριότητα στο μοντέλο ACT(AcceptanceandCommitmentTherapy). Τον τελευταίο χρόνο είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Έχει εκπαιδευτεί σε προγράμματα Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA) και Λεκτικής Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) για παιδιά και εφήβους. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου, Master Practitioner Skills for Eatings Disorders & Obessity (NCFED) στις διατροφικές διαταραχές νευρική ανορεξία, βουλιμία και την παχυσαρκία.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

1ο συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς 30 Νοεμ-1 Δεκ. 2013, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νέος κόσμος 
Πόστερ με θέμα"Επισκόπηση των τεχνικών ενσυναίσθησης (Mindfulness) και καταπίεσης των αρνητικών σκέψεων. Άμεσοι και έμμεσοι τρόποι καταγραφής της αποφευκτικής  συμπεριφοράς"  Εύη Νεοφώτιστου M.Sc. & Dr. Louise Mc. Hugh

1ο συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς 30 Νοεμ-1 Δεκ. 2013, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νέος Κόσμος
Πόστερ με θέμα"Εκμάθηση οπτικοακουστικής αντιστοίχησης για την διάκριση αριθμών μέσω διαδικασίας οπτικής αντιστοίχησης με τη χρήση Η/Υ" Εύη Νεοφώτιστου M.Sc. & Δρ. Κατερίνα Δούναβη BCBA-D

 Eaba conference in Stockholm  10-13 September 2014, Stockholm University
"Intervening individuals with bulimia nervosa effects of cognitive defusion techniques" Evi Neofotistou M.Sc.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο International Journal of Behavioral Consultation and Therapy και στο e-psychology.gr. Ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της και δέχεται συστηματική εποπτεία για τη δουλειά της.

 


Δείτε τα video μας

Είπαν για το ACT

  • "Έμαθα να διαχειρίζομαι τις αρνητικές μου σκέψεις, η θεραπεία ACT με  βοήθησε να βρω το δικό μου δρόμο και να ζω τελικά τη ζωή που θέλω"

    -Χριστίνα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive